rt-adriaan-sd-seal-mist-tankerHet is tijd voor een update van mijn kant. Eerst wat we gedaan hebben de afgelopen maanden, want we hebben niet stilgezeten. Verre van. En dan zal ik ook nog vertellen wat er nog gaat komen. Want er staat ons weer een groot avontuur te wachten.

Het afstuderen is in volle gang. Door de omvang van ons afstudeerproject hebben we helaas niet de deadline voor de kerstvakantie weten te behalen, en konden we daardoor afgelopen week onze scriptie niet verdedigen. Maar dat is geen punt, want we zijn bezig met een zeer interessant onderzoek, en er is later nog tijd om de scriptie hierover te verdedigen, om vervolgens op dezelfde dag als iedereen het diploma in ontvangst te nemen.

Waar onze afstudeeropdracht over gaat, kan ik helaas niet al te veel over vermelden. Ik kan wel verklappen dat het met sleepboten te maken heeft, en dat we het onderzoek in opdracht van KOTUG doen. Voor het onderzoek zijn we verscheidene keren mee geweest met enkele sleepboten, waarbij ik ook telkens gefilmd en gefotografeerd heb. In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek, kan ik hiervan helaas nog niet veel van publiceren. Op de foto bij dit bericht is overigens wel te zien wat voor mooie plaatjes het soms opleverde: de RT Adriaan en de SD Seal maakten zich klaar om een tanker bij het afmeren te assisteren in de mist.

Nu naar het heden. Het is bijna weer zover. Aanstaande vrijdag stap ik weer voor vier maanden aan boord van een groot containerschip voor mijn tweede stage. Het wordt de Maersk Kampala, en ik zal opnieuw tussen Europa en het Midden-Oosten varen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in, en zal dus ook weer regelmatig stageverslagen gaan plaatsen. Bovendien ben ik weer bezig de ‘Posities’-pagina nieuw leven in te blazen met de posities van onze schepen. Wordt vervolgd.