maersk-kampala-gibraltar-rock-180314De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen en ondertussen varen we alweer richting het Engels Kanaal, het Midden-Oosten achter ons latende. Om het zo te noemen, we zijn alweer aardig ‘ingeburgerd’ aan boord. Naast alle standaard handeling bij vertrek en aankomst (brug en machinekamer) hebben we ook andere werkzaamheden uitgevoerd. Een blik in de ‘kombuis’: brandstof tanken peilen in het Suezkanaal, overhalen van een hoofd-luchtcompressor en separator, het druktesten van brandslangen en nog veel en veel meer.

Tussen de werkzaamheden door is er ook ruimte voor vrije tijd. Af en toe met zijn allen een film kijken of de wal op in één van de havens. Zo hebben we de afgelopen week een uitstapje gemaakt in Algeciras, en zijn we van daar uit naar het prachtige Gibraltar geweest, zie foto. Op deze manier zie je nog eens wat van de wereld!

Tot slot, om het verhaal nog korter te maken: ‘Wij vermaken ons wel’.