mv-jade-ten-noorden-van-ameland-02072015En, we zijn vertrokken! Na ruim anderhalve week in de haven van Delfzijl gelegen te hebben, zijn we nu onderweg van Hamburg naar Ipswich met een lading ‘potas’ aan boord. Gisterenavond heb ik op het laatste stukje Elbe naar zee gestuurd, en vanochtend had ik mijn eerste echte brugwacht.

Vorige week maandag verlieten we het dok in Delfzijl, waarna we naar een plaats langs de kade verplaatsten om de laatste werkzaamheden af te ronden. Zo is er groot onderhoud gepleegd aan onder andere de hoofdmotor en de noodgenerator. Lading voor mijn eerste reis liet echter een tijdje op zich wachten, waardoor we dus in de gelegenheid waren het schip schoon te maken, een deel van het ruim te verven, en alles weer te organiseren na de dokbeurt. Afgelopen dinsdag kwam het nieuws dat we een reisje Hamburg – Ipswich kregen. Gisterenochtend arriveerden we in Hamburg, en ongeveer acht uur later was de lading ‘potas’ (een meststof voor gebruik in de tuinbouw) al geladen, en konden we dus al weer vertrekken. Momenteel bevinden we ons boven de Waddeneilanden.

Een korte evaluatie van de afgelopen twee weken: het is even wennen in vergelijking met mijn stages bij Maersk, maar ik heb het hier zeker naar m’n zin! Dat ik als Marof vaar, is nog het leukst: ik loop voorlopig van 04:00 tot 08:00 en van 16:00 tot 20:00 uur wacht op de brug, en ben verder ook verantwoordelijk voor de werkzaamheden in de machinekamer. Ik ben benieuwd wat voor moois de komende tijd gaat brengen.