Beste lezers van Maritiem-Officier.nl,
Om maar met de deur in huis te vallen; Mijn naam is Evert Gielesen, ik ben een lange boerenknul uit Schipluiden. Ik ben vorige week begonnen aan de HBO-studie Maritiem-Officier op het STC in Rotterdam. Ik zelf heb altijd al met bootjes gehad, ik vond het prachtig om er naar te kijken en nog mooier om zelf te mogen varen.

Mede dankzij de berichten op deze site (welke een duidelijk beeld scheppen over de opleiding en het beroep) ben ik verliefd geworden op de zeevaart en heb me ingeschreven voor deze opleiding. Ik heb vorige week de introductie week gehad waarin ik kennisgemaakt heb met de school, de scheepvaart en de stad Rotterdam en vooral mijn medestudenten. En toen op maandag 31 augustus, na leuke activiteiten en interessante excursies van vorige week, de boeken in. Ik ben deze periode begonnen met navigatie, waar we met een hoog tempo door de stof heen gaan. Wat mij opviel is dat ik tijdens deze lessen direct al in aanraking kwam met het beroep en het zeemansleven. De leraren zijn enthousiast en leggen de theorie uit met hun eigen ervaringen, dit schept meteen duidelijkheid en geeft goed weer wat je er daadwerkelijk mee kan.

Huh!? Zullen sommigen misschien wel denken, wat moet die jongen hier? Mitchel Troost plaatste altijd berichten over de opleiding en alles er om heen. Hij is inmiddels geslaagd en zal nu berichten plaatsen vanaf de werkvloer. Juist omdat ik zo gemotiveerd en geënthousiasmeerd werd door deze site vond ik het jammer dat er geen berichten meer geplaatst zouden worden over de opleiding. Daarom zal ik deze taak nu op me nemen door met enige regelmaat berichten te delen over mijn ervaringen op school. Ik hoop ook zo anderen weer aan te spreken om zich meer te gaan verdiepen in de maritieme wereld.

Ik heb er zin in!

Gr. Evert Gielesen