Amsterdam

Algemene informatie over deze locatie

De opleiding HBO Maritiem Officier wordt in Amsterdam verzorgd door de Hogeschool van Amsterdam. De lessen worden gegeven in het gebouw genaamd ‘Leeuwenburg’. Dit gebouw ligt aan de Amstel, en staat vlak naast het treinstation Amsterdam Amstel. Hierdoor is deze locatie dus gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Verder is Amsterdam een echte studentenstad, dus is er ook naast de studie nog veel te doen.

De Hogeschool van Amsterdam biedt tijdens de opleiding veel faciliteiten, waaronder brugsimulatoren en ruimtes speciaal voor elektrotechniek en meet- en regeltechniek. De school beschikt over een eigen opleidingsschip, die onder de naam ‘Gyrinus’ vaart. Enkele verplichte cursussen, oefeningen met simulatoren en oefeningen in de machinekamer worden gerealiseerd door een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam en het Nova College en de Maritieme Academie in IJmuiden.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding in Amsterdam op de website van de Hogeschool van Amsterdam.

 

De contactgegevens van deze locatie

Hogeschool van Amsterdam, gebouw Leeuwenburg
Weesperzijde 190
1097 DZ Amsterdam
Telefoon: 020 595 11 11
www.hva.nl

 


 

Inschrijven voor de opleiding in Amsterdam
Heb je interesse om de opleiding HBO Maritiem Officier aankomend studiejaar in Amsterdam te gaan volgen? Dan is het zaak dat je je tijdig (vóór 1 september) voor de opleiding aanmeld via Studielink. Op de website van de Hogeschool van Amsterdam kun je een stappenplan vinden hoe deze procedure in zijn werking gaat. Klik hier om naar dit stappenplan te gaan.

 

Algemene informatie over de HBO-opleiding

Klik hier voor algemene informatie over de opleiding Maritiem Officier op het HBO.