Rotterdam

Algemene informatie over deze locatie

De opleiding HBO Maritiem Officier wordt in Rotterdam verzorgd door de Hogeschool Rotterdam (HR). Er wordt echter geen les gegeven in een gebouw van de HR, maar in het gebouw van de hoofdlocatie van het Scheepvaart en Transport College (STC). Beide instellingen werken sinds eind 2012 samen onder de naam Rotterdam Mainport University of Applied Sciences (RMU). Tot eind 2012 heette het samenwerkingsverband ‘Hogeschool voor de Zeevaart’. De nieuwe naam heeft zijn intrede gedaan vanwege het feit dat de HR drie nieuwe HBO opleidingen aanbied in hetzelfde gebouw, namelijk Scheepsbouwkunde/​Maritieme Techniek, Logistiek en Technische vervoerskunde en Chemische technologie/Procestechniek. De MBO-opleiding van de opleiding Maritiem Officier in Rotterdam bevindt zich overigens ook in dit gebouw.

Het gebouw van de hoofdlocatie van het STC is de perfecte locatie voor een zeevaartschool. Vanuit het gebouw heb je zicht op een deel van de haven van Rotterdam. Regelmatig kun je voorbij varende binnenvaartschepen en zeeschepen zien. Soms komt het voor dat er ook zeeschepen aan de Lloydkade afmeren, waar ze meestal een paar dagen blijven liggen. Door de ligging van het gebouw aan de Lloydkade is de praktijk en het latere beroep dus altijd erg dichtbij. Bovendien is deze locatie van het STC gemakkelijk te bereiken met behulp van de tram of de metro.

De administratie van de Hogeschool voor de Zeevaart bevindt zich in het gebouw op de tiende verdieping. Op de begane grond is een machinekamer van een schip nagebouwd, waar vele systemen te vinden zijn die je ook aan boord kunt vinden. In deze machinekamer worden veel praktijklessen gegeven. Ook zijn er brug- en machinekamersimulatoren. Verder zijn er nog enkele practicumlokalen en is er een mediatheek aanwezig op de tweede verdieping.

Ten slotte worden er veel praktijklessen gegeven met het opleidingsschip van de opleiding: de Delfshaven. Het eerste jaar ga je een aantal dagen met dit schip de zee op om de geleerde theorie naar de praktijk te brengen. Ook ga je bij de opleiding in Rotterdam in het eerste jaar meteen al een unieke reis maken: een reis van een week met zeilschip de Eendracht.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding in Rotterdam op de website van Hogeschool Rotterdam.

 

De contactgegevens van deze locatie

Rotterdam Mainport University of Applied Sciences
Lloydstraat 300
3024 EA Rotterdam
Telefoon 010-44 86 000
Telefax 010-44 86 148
www.rotterdammainportuniversity.nl

 


 

Inschrijven voor de opleiding in Rotterdam
Heb je interesse om de opleiding HBO Maritiem Officier aankomend studiejaar in Rotterdam te gaan volgen? Dan is het zaak dat je je tijdig (vóór 1 september) voor de opleiding aanmeld via Studielink. Op de website van de Hogeschool Rotterdam kun je vinden hoe deze procedure in zijn werking gaat. Klik hier om deze informatie te bekijken.

 

Algemene informatie over de HBO-opleiding

Klik hier voor algemene informatie over de opleiding Maritiem Officier op het HBO.