Terschelling

Algemene informatie over deze locatie

De opleiding HBO Maritiem Officier wordt op Terschelling verzorgd door NHL Hogeschool (voorheen genaamd Noordelijke Hogeschool Leeuwarden). De lessen worden gegeven in het gebouw van het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Dit Maritiem Instituut, dat al meer dan 130 jaar bestaat, is onderdeel van NHL Hogeschool, en bevindt zich dus op het waddeneiland Terschelling. Het gebouw staat op het westelijk deel van het eiland, gelegen aan de haven. Naast de opleidingen die er in het gebouw gegeven worden, kun je er ook de simulatoren van het ‘Maritiem Simulator Training Centrum’ vinden. Ten slotte beschikt het Maritiem Instituut over een eigen opleidingsschip. Het schip, genaamd de ‘Octans’, is een voormalig inspectievaartuig van Rijkswaterstaat.

Doordat de opleiding op een eiland gegeven wordt, is het natuurlijk niet erg praktisch om daar elke dag met de veerboot naartoe te reizen. Huisvesting op het eiland is daarom in ieder geval de eerste twee studiejaren verplicht. Je zult de opleiding op Terschelling dus intern moeten volgen. Je zult gaan wonen in een appartementencomplex, van waaruit je een mooi uitzicht hebt op de Waddenzee. Dit complex bevindt zich op loopafstand van het Maritiem Instituut.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding op Terschelling op de website van NHL Hogeschool.

 

De contactgegevens van deze locatie

Maritiem Instituut Willem Barentsz
Dellewal 8
8881 EG West-Terschelling
Telefoon: 0562 44 6600
Telefax: 0562 44 6601
www.miwb.nl

 


 

Inschrijven voor de opleiding op Terschelling
Heb je interesse om de opleiding HBO Maritiem Officier aankomend studiejaar op Terschelling? Dan is het zaak dat je je tijdig (vóór 1 september) voor de opleiding aanmeld via Studielink. Op de website van NHL Hogeschool kun je een stappenplan vinden hoe deze procedure in zijn werking gaat. Klik hier om naar dit stappenplan te gaan.

 

Algemene informatie over de HBO-opleiding

Klik hier voor algemene informatie over de opleiding Maritiem Officier op het HBO.