Vlissingen

Algemene informatie over deze locatie

De opleiding HBO Maritiem Officier wordt in Vlissingen verzorgd door de HZ University of Applied Sciences (voorheen Hogeschool Zeeland). De lessen worden sinds het begin van het studiejaar 2013 gegeven op de De Ruyter Academy op de hoofdlocatie van de HZ. Voorheen werden de lessen gegeven in het gebouw van het voormalig Maritiem Instituut De Ruyter. Dit gebouw bevond zich op een unieke locatie, namelijk aan de boulevard van Vlissingen, waardoor je uitzicht op zee en de scheepvaartroute van de Westerschelde had. Op deze manier was je tijdens het studeren dus erg dichtbij de praktijk en het latere beroep.

Voor de normale lessen is men nu dus naar de hoofdlocatie van de HZ verhuisd. Simulatortrainingen, als onderdeel van de opleiding, zullen echter nog wel op de locaties aan de boulevard van de HZ en Scalda (die de MBO-opleiding Maritiem Officier in Vlissingen aanbiedt) worden gegeven. De theorie wordt écht naar de praktijk gebracht op onder andere de Westerschelde met betonningsvaartuig de Frans Naerebout, die door de zeevaartschool als opleidingsschip wordt gebruikt.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding in Vlissingen op de website van Hogeschool Zeeland.

 

De contactgegevens van deze locatie

De Ruyter Academy
Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen
Telefoon: 0118 489 000
Telefax: 0118 489 200
www.deruyteracademy.nl

 


 

Inschrijven voor de opleiding in Vlissingen
Heb je interesse om de opleiding HBO Maritiem Officier aankomend studiejaar in Vlissingen te gaan volgen? Dan is het zaak dat je je tijdig (vóór 1 september) voor de opleiding aanmeld via Studielink. Op de website van Hogeschool Zeeland kun je vinden hoe deze procedure in zijn werking gaat. Klik hier om deze informatie te bekijken.

 

Algemene informatie over de HBO-opleiding

Klik hier voor algemene informatie over de opleiding Maritiem Officier op het HBO.