Reisverslagen

Mitchel's reisverslagen

 

Eerste weken aan boord van MV Jade

Geplaatst op 2 juli 2015 om 08:24, door Mitchel
Categorie: Ervaringen, Reisverslagen, Labels: , ,
2

mv-jade-ten-noorden-van-ameland-02072015En, we zijn vertrokken! Na ruim anderhalve week in de haven van Delfzijl gelegen te hebben, zijn we nu onderweg van Hamburg naar Ipswich met een lading ‘potas’ aan boord. Gisterenavond heb ik op het laatste stukje Elbe naar zee gestuurd, en vanochtend had ik mijn eerste echte brugwacht.

Bekijk alle reisverslagen van Mitchel

 

Silvan's reisverslagen

 

Daar lig je dan

Geplaatst op 24 november 2012 om 19:30, door Silvan
Categorie: Ervaringen, Opleiding, Reisverslagen, Labels: ,
0

Daar lig je dan, midden op de Atlantic met alleen maar water om je heen, onder de coaming met je rug op de brandblus leiding lichten na te kijken en weer terug te schroeven. Opzich best een leuke bezigheid, zei het niet de ruimte nogal klein is en je, je precies niet om kan draaien.
Op moment van schrijven zijn we nog zijn 80 mijl verwijderd van strait of belle isle. Waar we ook zojuist weer het eerste radio signaal binnen krijgen sinds zes dagen.
Ja, zes dagen lang hebben we niks anders gezien dan water. Geen andere schepen, niks.
De afgelopen dagen waren in dat opzicht vrij eentonig, en daar valt het slingeren ook onder. Op den duur heb je het geeneens meer door, je merkt niet meer dat je slingert. Je merkt ook niet meer dat je automatisch het douchegrodijntje al beet houd omdat hij anders telkens heen en weer schuift. Je eet automatisch elke hap soep aan de andere kant van je bord. Je vult je glas met water niet meer dan 3/4 (doe je ook maar één keer fout).
Zo zie je maar, het slingeren went wel.

Bekijk alle reisverslagen van Silvan

 

Jitske's reisverslagen

 

Rotterdam, here we come!

Geplaatst op 18 maart 2014 om 20:45, door Jitske
Categorie: Ervaringen, Opleiding, Reisverslagen, Labels: ,
1

maersk-kampala-gibraltar-rock-180314De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen en ondertussen varen we alweer richting het Engels Kanaal, het Midden-Oosten achter ons latende. Om het zo te noemen, we zijn alweer aardig ‘ingeburgerd’ aan boord. Naast alle standaard handeling bij vertrek en aankomst (brug en machinekamer) hebben we ook andere werkzaamheden uitgevoerd. Een blik in de ‘kombuis’: brandstof tanken peilen in het Suezkanaal, overhalen van een hoofd-luchtcompressor en separator, het druktesten van brandslangen en nog veel en veel meer.

Bekijk alle reisverslagen van Jitske

 

Jacco's reisverslagen

 

Port Hedland again and again

Geplaatst op 20 november 2012 om 13:45, door Jacco
Categorie: Algemeen, Ervaringen, Reisverslagen
1

Het is al weer een tijd geleden dat ik mijn vorige reisverslag heb geplaatst. In de tussentijd is er veel gebeurd. De neptuneparty waar ik in het vorige verslag over had is geweest. We moesten met 11 man voor Neptunes en zijn vrouw verschijnen. Ook zijn we volgens traditie alle 11 onze haren verloren (op enkele millimeters na dan). En na dit ritueel was het uiteraard tijd voor een feestje met BBQ.

Bekijk alle reisverslagen van Jacco

 

Rebecca's reisverslagen

 

Nog een paar dagen te gaan!

Geplaatst op 30 juli 2012 om 11:37, door Rebecca
Categorie: Ervaringen, Opleiding, Reisverslagen, Labels: , ,
19

Het is bijna zo ver! Nog 3 dagen te gaan en dan stap ik aan boord op de mv Africaborg! Ze is op dit moment in het Engels Kanaal richting Las Palmas (Gran Canaria), waar ik donderdag 2 augustus aan boord moet stappen. Het wordt dus vliegen voor mijn. Koffers zijn al ingepakt, dus laat het maar snel donderdag worden! Het wordt wel een lange reis, want moet namelijk overstappen in Madrid voor het vliegtuig naar Gran Canaria. Als alles volgens planning loopt, ben ik dan 17:00 uur GMT +1 in Las Palmas. Eenmaal aan boord, volgt de reis richting Angola. Ik zal proberen om regelmatig een berichtje te posten, zodat jullie kunnen lezen wat ik allemaal meegemaakt heb!

Bekijk alle reisverslagen van Rebecca

 

Tom's reisverslagen

Tom heeft nog geen reisverslagen geplaatst!

 

Stephan's reisverslagen

Stephan heeft nog geen reisverslagen geplaatst!

 

Kevin's reisverslagen

Kevin heeft nog geen reisverslagen geplaatst!

 

Evert's reisverslagen

Evert heeft nog geen reisverslagen geplaatst!